Main

16 juni 2006

Nomos 2 is af!

Nomos 2 is een Flex 1.5 project dat ik van Stefan Koch van MediaCatalyst heb overgenomen en afgebouwd. Nomos staat voor Noise Monitoring System, en is een systeem dat de geluidsnivo's van vliegtuigen in noord- en zuid holland meet. Het door ons gebouwde systeem verwerkt deze gegevens real-time in een kaart en representeerd ze in grafieken en gerangschikte lijsten. Geluidsmetingen van vliegtuigen en meetposten zijn nauwkeurig te bestuderen. Ga naar www.schiphol.nl en klik op de Nomos banner onderaan de pagina en de Nomos applicatie zal in een nieuw venster op springen.

Nomos 2 detail

16 mei 2006

Intro en navigatie component voor WTC schiphol

Voor MediaCatalyst heb ik het intro navigatie component gebouwd voor de website van WTC Schiphol. Niet echt een complexe opdracht maar wel interessant vanwege het flip-over bord component dat ik mocht bouwen.

15 mei 2006

Meertalige navigatie en media space voor Sony Ericsson

In opdracht van Sony Ericsson heeft MediaCatalyst de opdracht gekregen de website die in 74 talen wordt gepubliceerd een ander design te geven. Een onderdeel van dit redesign was de ontwikkeling van een nieuw navigatie systeem en een Media Space. Deze componenten moesten dynamisch data laden uit een cms, alle font tekens kunnen renderen (engels, nederlands, hongaars, arabisch, russisch, chinees, hebreeuws, etc) en zowel links als rechts uitlijnen. De arabische navigatie was bijvoorbeeld gespiegeld ten opzichte van de Nederlandse navigatie. Als klap op de vuurpijl moest de tekst ook nog in- en uit kunnen faden terwijl er in sommige gevallen gebruik werd gemaakt van fonts die niet geembed waren. Al met al was het een interessante uitdaging voor mij om dit voor elkaar te krijgen.

01 februari 2006

Sony Ericsson 3GSM event

Elk jaar is Sony Ericsson aanwezig op het 3GSM event, de belangrijkste beurs voor de mobiele communicatie industrie. Hiervoor worden de nieuwe modellen ook op het web getoond. Interessant aan deze opdracht was het maken van de random gegenereerde swirls. Hiervoor heb ik speciaal een component gemaakt dat ervoor zorgt dat er iedere keer weer een andere vorm ontstaat.