« Euro RSCG 4D | Main | Sony Ericsson 3GSM event »

Nokia 20Lives

In opdracht van Euro RSCG 4D heb ik van juli tot en met oktober 2005 meegewerkt aan de realisatie van het Nokia 20Lives online event.


Home page van Nokia 20Lives waar Phil Blitz de showmaster het leven van Andrew Rossi aankondigd.

20Lives was een interactieve cross-over tussen film, soap en gaming waarin de deelnemers iedere dag een nieuw leven konden leven. Dit europese online event liep van 19 september tot 13 oktober 2005 en is niet langer online.
Maar klik hier om de demo te bekijken.

Het hele project heeft miljoenen euro's gekost, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat al het video materiaal met honderde acteurs, figuranten en crew is gefilmd in Barcelona.
Met een team van 40 man waaronder 20 Flash specialisten is het front-end gedeelte in om en nabij twee maanden gerealiseerd. Ik was naast de bouw van een aantal games verantwoordelijk voor de front-end registratie van de 600.000 participanten, daarbij geholpen door Merten Snijders. Een verantwoordelijke taak waarbij af en toe wel eens een nachtje is doorgehaald.
Het back-end gedeelte werd gerealiseerd door een team van drie IBM specialisten. Op piektijden verbruikte de 16 processor server voor enkele duizende euro's electriciteit per uur, om voor alle deelnemers genoeg bandbreedte te realiseren voor de upload van de video stream.